Jídelníček pro týden 3. – 7. 5. 2021

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • cereální mušličky čoko s mlékem, ovoce*
  • dýňová polévka se zeleninou*, krůtí guláš, těstoviny kolínka*

  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin                                     

úterý

  • banánový chlebíček, ovoce, mléko od kraviček
  • kuřecí polévka se semínky quinoa*, kuře na španělský způsob, dušená rýže*
  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

středa

  • ovocné pyré*, kukuřičné křupky*, ovoce
  • čočková polévka s kysaným zelím*, smažené krůtí řízečky, šťouchané brambory s cibulí, mrkvový salát*

  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

čtvrtek

  • ovesné sušenky ořechové, ovoce, mléko od kraviček

  • hovězí vývar s kapustovým kapáním*, frankfurtská hovězí pečeně, domácí kynutý celozrnný knedlík*

  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

pátek

  • cornflakes s mlékem, ovoce

  • pórková polévka s celozrnnými krutony*, lívance se švestkovými povidly a šlehaným medovým tvarohem*

  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top