Jídelníček pro týden 19. – 23. 10. 2020

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • ovesné müsli s ořechy, mléko od kraviček, ovoce
  • kuřecí vývar s pórkem a vejci*, těstoviny špagetky s brokolicovým pyré a slunečnicovými semínky*
  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

úterý

  • piškoty, ovoce, mléko od kraviček
  • zelná polévka*, vepřová kýta na česneku, bramborový knedlík, smetanový špenát*
  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

středa

  • ovocný jogurt, kukuřičné křupky, ovoce
  • zeleninový vývar s quinoou*, krůtí sekaná, bramborová kaše s mrkví, kyselá okurka*
  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

čtvrtek

  • rýžový chlebíček, mléko od kraviček, ovoce
  • cizrnová polévka s dýní*, zapečený kuskus s mletým kuřecím masem a zeleninou, sypaný sýrem*
  • obložené celozrnné pečivo, výběr zelenin

pátek

  • kakaové sušenky, ovoce, mléko od kraviček
  • hovězí vývar s červenou rýží a zeleninou*, smažený sýr v kukuřičné strouhance, vařené brambory, tatarka Bionea*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top