Jídelníček pro týden 25.-29.3.2019

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • müsli tyčinka Twiggy jablková*, hruška*, mléko od kraviček*
  • celerová polévka s brambůrkami a mrkvičkou*, králičí karbošíky, šťouchané brambory, okurkový salát*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

úterý

  • pomerančová bábovička*, kiwi*, mléko od kraviček*
  • kuřecí vývar se zeleninovými noky*, smažená zeleninová tempura v hrašce, vařené brambory, tatarka Bionea*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

středa

  • ovocné pyré*, pohankové křupky*
  • krémová květáková polévka*, těstoviny s mrkvovým pestem se slunečnicovými semínky*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • sušenky jablečné kačenky*, banán*, mléko od kraviček*
  • hovězí vývar s hráškem a rýží*, špagety s kuřecím masem a brokolicí v sýrové omáčce*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

pátek

  • jablkové želé s jogurtem*, kukuřičné tyčinky*
  • hrstková polévka*, krůtí plátek s pórkovou omáčkou, dušená rýže*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top