Jídelníček pro týden 20. – 24. 5. 2019

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • müsli oříškové*, mléko od kraviček*, jablko*

    čočková polévka s kysaným zelím*, kebabčata, vařené brambory, hruškový kompot*

    • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

úterý

  • sypaný koláč s tvarohem a ovocem*, mléko od kraviček*
  • hovězí vývar s kapustovým kapáním*, těstoviny špagetky s mletým robi a hráškem ve smetanové omáčce, sypané sýrem*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

středa

  • ovocné pyré*, pohankové křupky*
  • pórková polévka s mrkví*, zadělávané cukety s kari omáčkou, dušená rýže*

    • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • piškoty*, mléko od kraviček*, banán*
  • zeleninová polévka s hráškem a kuskusem*, krůtí maso s fazolkami ve smetanové omáčce, domácí kynutý knedlík s mrkví*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

pátek

  • rýžový pudink s javorovým sirupem*, kiwi*
  • kuřecí ragú polévka*, kuře na paprice, těstoviny kolínka*

  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top