Jídelníček pro týden 13.-17.8.2018

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • křupavé müsli medové*, mléko od kraviček*, hruška*
  • hovězí vývar se zeleninou a červenou rýží*, robi na smetaně, celozrnný domácí kynutý knedlík*
  • celozrnný rohlík s pomazánkou z ředkvičky a okurky*, výběr zelenin*

úterý

  • krupicovo tvarohový koláč s malinami, mléko od kraviček*, banán*
  • žampionový krém*, španělský ptáček s přírodní omáčkou, dušená rýže*
  • žitný chléb s pomazánkou z uzeného sýra a ořechů*, výběr zelenin*

středa

  • ovocný jogurt*, crispins amarantový*, sezónní ovoce*
  • kuřecí polévka se semínky quinoa*, mrkvový perkelt s uzeným tofu a rozmarýnem, těstoviny*
  • celozrnný rohlík se sýrem a zeleninou*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • sušenka mrkvová*, mléko od kraviček*, pomeranč*
  • polévka ze žlutého hrachu s celozrnnými krutony*, filet z aljašské tresky s kari omáčkou a brokolicí, těstoviny*
  • žitný chléb s avokádovou pomazánkou*, výběr zelenin*

pátek

  • jahodový pudink zdobený kokosem*, crispins vícezrnný*, jablko*
  • zeleninový vývar s těstovinami*, krůtí karbanátek s mrkvičkou, bramborová kaše, okurkový salátek*
  • celozrnný rohlík s mrkvovou pomazánkou s medem*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top