Jídelníček pro týden 19. – 23.8.2019

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • müsli tyčinka, mléko od kraviček, jablko
  • čočková polévka s kysaným zelím*, frankfurtská omáčka, domácí kynutý celozrnný knedlík*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

úterý

  • ovocná přesnídávka, kukuřičný chlebíček, mléko od kraviček
  • hovězí vývar s kapustovým kapáním*, barevné fazole s restovanou zeleninou, dušená rýže*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

středa

  • ovesné sušenky, mléko od kraviček, meruňky
  • pórková polévka s celozrnnými krutony*, vepřové maso dušené v kedlubnách, vařené brambory*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • piškoty, mléko od kraviček, hruška
  • zeleninová polévka s hráškem a kuskusem*, krůtí roláda s paprikovým pestem a přírodní omáčkou, bramborový knedlík*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

pátek

  • kukuřičné lupínky, mléko od kraviček, banán
  • kuřecí ragú polévka*, robi řízek, vařené brambory, rajčatový salátek*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top