Jídelníček pro týden 15. – 19. 7. 2019

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • ovesné müsli s rozinkami, banán, mléko od kraviček
  • kuřecí vývar s tyrolským knedlíčkem*, pečená zeleninka se smetanou, dušená rýže*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

úterý

  • tvarohový dezert Matylda, jablko, kukuřičné tyčinky, mléko od kraviček
  • krémová brokolicová polévka*, hovězí masíčko s rajskou omáčkou, domácí kynutý celozrnný knedlík*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

středa

  • sypaný jablečný koláč, mléko od kraviček
  • hovězí vývar s mletým masem a rýží*, kuřecí paličky na tymiánu, šťouchané brambory, mrkvový salát s jablky*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • kukuřičné lupínky, sezónní ovoce, mléko od kraviček
  • hrachová polévka s celozrnnými krutony*, bramborový gulášek s hlívou ústřičnou, celozrnné pečivo*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

pátek

  • tvarohová štola, pomeranč, mléko od kraviček
  • zeleninový vývar s quinoou*, vanilkový trhanec s meruňkovou omáčkou*
  • obložené celozrnné pečivo*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top