Jídelníček pro týden 21.-25.1.2019

Jí­dla označená hvězdičkou jsou připravena z produktů pocházejí­cí­ch z kontrolovaného ekologického zemědělství se značkou BIO.

pondělí

  • müsli oříškové*, mléko od kraviček*, hruška*
  • hovězí vývar s mletým masem a rýží*, krůtí paprikáš, těstoviny*
  • celozrnný rohlík*, pomazánka z uzeného tofu*, výběr zelenin*

úterý

  • sypaný koláč s tvarohem a švestkami*, mléko od kraviček*
  • mrkvová polévka*, robi masíčko s rajskou omáčkou, těstoviny*
  • žitný chléb*, sýrová pomazánka s jáhlami*, výběr zelenin*

středa

  • tvarohový krém Matylda*, kukuřičné křupky*, jablko*
  • kuřecí vývar s pórkem a vejci*, zelené fazolky na kyselo s vařeným vejcem, vařené brambory*
  • celozrnný rohlík*, papriková pomazánka*, výběr zelenin*

čtvrtek

  • piškoty*, mléko od kraviček*, banán*
  • kulajda s liškami*, frankfurtské uzené tofu zjemněné rýžovým mlékem, dušená rýže*
  • žitný chléb*, pažitkovo bazalková pomazánka*, výběr zelenin*

pátek

  • rýžový pudink s javorovým sirupem*, mandarinka*
  • polévka minestrone*, zeleninový karbanátek, bramborová kaše, rajčatový salát s jogurtem*
  • celozrnný rohlík*, mrkvová pomazánka s česnekem*, výběr zelenin*

Bio stravování­

Při pří­pravě pokrmů jsou používány certifikované bio potraviny, což je zárukou toho, že neobsahují­ žádná umělá barviva, zvýrazňovače chuti­, antioxidanty, stabilizátory a další­ látky, které se přidávají­ do běžných, konvenční­ch potravin, aby se tak zvýraznila jejich barva, chuť, prodloužila trvanlivost a staly se pro zákazní­ka lákavé, avšak na úkor kvality a prospěšnosti těchto potravin pro organismus člověka.

Pří­prava pokrmů

Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem, nejsou používány mikrovlnné trouby, pokrmy nejsou opětovně a znovu ohřívány a zchlazovány. Ochuceny jsou pouze pří­rodní­mi bio produkty, mořskou solí­, v hojném množství­ bylinkami a jedlými květy z českých ekofarem. Vařeny jsou na rostlinných tucí­ch a olejí­ch, nejsou použí­vány živočišné tuky. Jsou dodrženy hygienické předpisy a postupy při stanovení­ systému kritických bodů HACCP (z angl. Hazard Analysis Critical Control Points) pro správné identifikování­ a předcházení­ pří­padného ohrožení­ zdraví­ spotřebitelů při pří­pravě pokrmů.

Logo BioneaDODRŽUJEME SPOTŘEBN͍ KOŠ pro předškolní­ děti požadovaný MŠMT! Vypočí­tává se v režimu přesnídávka, oběd, svačina. Bionea garantuje plnění­ spotřební­ho koše ze 100%.

To Top